

#### **Circuit Zolder**

#### 07, 08 & 09 July 2023

#### Supplementary Regulations

#### Art 1 – Definition

This meeting is held under the FIA International Sporting Code and its appendices, the RACB National Sporting Code, the Sporting & Technical Regulations of the 2023 Championships concerned and the present Supplementary Regulations. Modifications, amendments and/or changes to the present Supplementary Regulations will only be announced by means of dated and numbered Bulletins. The Regulations 2023 are mentioned on the website www.knaf.nl.

These supplementary regulations are part of the Series regulations, during the Event 'Zolder Supercar Madness' at Circuit Zolder (7, 8 & 9 July 2023).

The final text of these Supplementary Regulations shall be the English version which will be used should any dispute arise as to their interpretation. Headings in this document are for ease of reference only and do not form part of these Supplementary Regulations.

#### Art 2 – Event

Name Event: Track: Event Type: Date Event: Present Series:	Zolder Supercar Madness Circuit Zolder National 7, 8 & 9 July 2023 Supercar Challenge Ford Fiesta Sprint Cup Benelux Mazda MX-5 Cup
Organizer of the Meeting:	BMW M2 CS Racing Cup Benelux V-Max Racing Management B.V. Schapendreef 78 4824 AM Breda The Netherlands
National Sporting Authority:	Royal Automobile Club of Belgium RACB Sport Woluwedal 46/4 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe Belgium

#### Art 3 – Officials

Clerk of the Course FFSC + Mazda +BMW:	Bobbe VELDKAMP	Lic. KNAF 10710
Clerk of the Course SC:	Jaap MOLMANS	Lic. KNAF 28241
Assistant to Clerks of the Course:	Wilbert VOS	Lic KNAF 14758
Secretary of the Meeting:	Christine VAN DONGEN	Lic. KNAF 41017
Chief National Technical Delegate:	Jean-Guy MOSBEUX	Lic. RACB 3412
National Chief Medical Officer:	Dr. Erik BEULS	Lic. RACB 2754
Chief Timekeeping:	Marcel LAMBRECHTS	Lic. KNAF 16387
Chief Track Marshals:	Alain DE JONGHE	Lic. RACB 3703
Chief Pit Marshals:	Jos DE MOOR	Lic. RACB 0740
License & Administrative Checks:	Renata AARTSEN	Lic. KNAF 39596



# Art 4 – Anti-Doping Permisses

Doctor's Room :	Pit Building – 1 <sup>st</sup> Floor – Room TBD
Waiting Room :	Pit Building – 1 <sup>st</sup> Floor – Room TBD
Toilet :	Pit Building – 1 <sup>st</sup> Floor – Room TBD

#### Art 5 – Series specific regulations

Supercar Challenge: see Appendix 1 Ford Fiesta Sprint Cup Benelux: see Appendix 2 Mazda MX-5 Cup: see Appendix 3 BMW M2 CS Racing Cup Benelux: see Appendix 4

# Art 6 – Entry: closing date and acceptance

The closing date for entries is fixed at 08h00 of the first day of the meeting. The fee required (see entry form and/or confirmation of participating) has to be paid before the event (an entry not accompanied by the fee shall be null and void).

# Art 7 – Details of the Circuit

<ul> <li>location and how to get there:</li> <li>Brussels : 75km - +/- 60 minutes (Brussels National Airport – Zaventem – Belgium)</li> <li>Eindhoven : 75km - +/- 60 minutes (Eindhoven Airport – Eindhoven – The Netherlands)</li> <li>Liège : 65km - +/- 45 minutes (Liège Airport – Bierset – Belgium)</li> <li>Maastricht : 50km - +/- 35 minutes (Maastricht Aachen Airport – Maastricht – The Netherlands)</li> </ul>		
- length of one lap:	4.000 m	
- direction:	clockwise	
- start line & finish line:	In front of the VIP-tower (same line)	
- location of the Pit Exit:	At the end of the main straight after turn 1	
- location Stop&Go area:	In front of Race Control, right side	

- Pole position standing start: Left side
- Pole position rolling start: Left side
- Pit Lane Speed Limit: 60 km/h

# Art 8 – Locations

-	Medical Centre:	Turn 12 (Outside location)
-	Race Control:	Race Control Tower 1 <sup>st</sup> floor
-	Race Secretary:	Race Control Tower 1 <sup>st</sup> floor
-	Race Director Office:	Race Control Tower 1 <sup>st</sup> floor
-	Steward's Office:	Race Control Tower 1 <sup>st</sup> floor
-	Licence check:	Race Control Tower 1 <sup>st</sup> floor
-	Timekeeping:	Opposite Track Side of Race Control Tower, at Finish Control Line
-	Fuel pump:	Located in the Paddock, between Otobar and Pit Garage 1
-	Parc Fermé:	End of Pitlane, Right Hand Side on the lower paddock
-	Driver's Briefing Room:	Briefing Room – Purple Stairs Pit Building
-	Official Notice Board:	https://webapp.sportity.com/channel/VRM2022
		Supercar Challenge - https://webapp.sportity.com/channel/SC2023
		Ford Fiesta Sprint Cup - https://webapp.sportity.com/channel/FFSC2023
		Mazda MX-5 Cup - https://webapp.sportity.com/channel/mazda2023
		BMW M2 CS Racing Cup Benelux - https://webapp.sportity.com/channel/BMW2023
-	5	https://webapp.sportity.com/channel/VRM2022 Supercar Challenge - https://webapp.sportity.com/channel/SC2023 Ford Fiesta Sprint Cup - https://webapp.sportity.com/channel/FFSC2023 Mazda MX-5 Cup - https://webapp.sportity.com/channel/mazda2023



- Scrutineering, Flat Area and Weighing: Pit Garage 41
- Media Accreditation Centre: Paddock Office (Circuit Entrance)
- Assembly Area: WK-Gate, Near Otobar on Paddock

# Art 9 – Insurance for the meeting

The Organiser has subscribed an insurance following the instruction of the law. The insurance policy can be consulted at the race secretariat.

The legal and mandatory third-party insurance during practice and race times for the race is valid for participants duly signed on. This insurance does not cover damages made to the circuit or the paddock by the competitors, for which these remain personally liable.

# Art 10 – Other

Advertising has to be in compliance with the FIA International Sporting Code, Art. 10.6. In Belgium, advertising for tobacco products and not-recognized & not-registered betting companies is prohibited.



Supercar Challenge

#### Officials Race Director: Bobbe VELDKAMP Lic. KNAF 10710 Deputy Race Director: Max BRAAMS Lic. KNAF 33646 Annemieke VELDKAMP Assistant to the Race Director: Lic. KNAF 36350 Series Chief Technical Delegate: Lic. KNAF 15086 Wil BUIS Series Technical Delegates: Piet DU BURCK Lic. KNAF 32530 Lic. KNAF 11126 Harm VAN DER LAAN Judge of Fact for Mandatory Pit Stop: Ivo VAN GINNEKEN Lic. KNAF 28106 Stewards: Chairman: Gerard DU PRE Lic. KNAF 2832 Members: Yvette VAN ECK Lic. KNAF 4070 Joost DEMEESTERE Lic. RACB 0118 Trainee: Amber PAUWELS Lic. RACB 3737 Stewards Office: Race Control Center – Internal Telephone Line 856

#### Administrative Checks:

Minimum Licence Level:

National C Circuit

Copies of the driver's and entrant's licences have to be sent electronically to the Organiser latest Thursday July 6<sup>th</sup> 2023 at 18h00.

At the administrative checks the entrant and/or driver must show their license, and – if applicable – an entrant's license. Drivers from outside Belgium or comparable countries by decision of the FIA need a special authorization of their own ASN (FIA ISC Art. 2.6 and 3.9). For minor competitors, a "Parental Consent Authorization" confirmed by the country Authority should be presented at Administrative checks.

#### Scrutineering:

Pre-Scrutineering:Timing:Thursday July 6th 2023 from 16h00 to 19h30 + Friday July 7th 08h00 - 14h00Place:see Art. 8

# **Briefing:**

Timing:Friday July 7th 2023 at 12h45Place:see Art. 8

# Maximum number of cars allowed on track:

Practices:	46
Races:	46 *: exception approved by the national homologation commission

# Track Time:

- Qualifying Session: Saturday July 8<sup>th</sup> from 09h05 to 09h35 (Sport Divisions)
- Qualifying Session: Saturday July 8<sup>th</sup> from 09h40 to 10h10 (GT&Prototype Division)
- Race 1: Saturday July 8<sup>th</sup> from 14h35 to 15h35
- Race 2: Sunday July 9<sup>th</sup> from 14h10 to 14h40

# Protest & Appeal Fee :

Protest Fee: € 500,-National Appeal Fee: € 1.750,-International Appeal Fee (FIA) : € 6.000,-

According Art. 13 & 15 of the FIA Sporting Code International protests have to be addressed to the Chairman of the Stewards and delivered to the Clerk of the Course and or their assistant. In absence of the Clerk of the Course, the protest should be delivered to the Chairman of the Stewards.



# Other:

Qualifying minima: minimum 2 laps Starting Grid Race 1 : based on the best time in qualifying Starting Grid Race 2 : based on the 2<sup>nd</sup> best time in qualifying Starting procedures will be explained during the Briefing. Race classification : minimum 75% of the division winner laps, chequered flag not needed



#### Ford Fiesta Sprint Cup Benelux

<b>Officials</b> Race Director: Deputy Race Director: Assistant to the Race Director: Series Chief Technical Delegate: Series Technical Delegate: Competitor Relations Officer:	Jaap MOLMANS Max BRAAMS Annemieke VELDKAMP Wil BUIS Sven DE GRAAFF Koen WIJCKMANS	Lic. KNAF 28241 Lic. KNAF 33646 Lic. KNAF 36350 Lic. KNAF 15086 Lic. KNAF 34035 Lic. RACB 2337
Stewards:	Gerard DU PRE	Lic. KNAF 2832
Chairman:	Yvette VAN ECK	Lic. KNAF 4070
Members:	Joost DEMEESTERE	Lic. RACB 0118
Trainee:	Amber PAUWELS	Lic. RACB 3737
Stewards Office:	Race Control Center – Internal Tele	ephone Line 856

#### **Administrative Checks:**

Minimum Licence Level:

National C Circuit International D restricted to FunCup-FFSC-BGDC Class A/B

Copies of the driver's and entrant's licences have to be sent electronically to the Organiser latest Thursday July 6<sup>th</sup> 2023 at 18h00.

At the administrative checks the entrant and/or driver must show their license, and – if applicable – an entrant's license. Drivers from outside Belgium or comparable countries by decision of the FIA need a special authorization of their own ASN (FIA ISC Art. 2.6 and 3.9). For minor competitors, a "Parental Consent Authorization" confirmed by the country Authority should be presented at Administrative checks.

#### Scrutineering:

Pre-Scrutineering:	
Timing:	Friday July 7 <sup>th</sup> 2023 from 14h00 to 16h30
Place:	see Art. 8

#### **Briefing:**

Timing:Saturday July 8th 2023 at 10h15Place:see Art. 8

57 47

#### Maximum number of cars allowed on track:

Practices:		
Races:		

# Track Time:

- Free Practice 1: Saturday July 8<sup>th</sup> from 11h25 to 11h55
- Free Practice 2: Saturday July 8<sup>th</sup> from 13h45 to 14h20
- Qualifying Session: Saturday July 8<sup>th</sup> from 17h30 to 17h50
- Race 1: Sunday July 9<sup>th</sup> from 10h05 to 10h35
- Race 2: Sunday July 9<sup>th</sup> from 14h10 to 14h40

# Protest & Appeal Fee :

Protest Fee: € 500,-National Appeal Fee: € 1.750,-International Appeal Fee (FIA) : € 6.000,-

According Art. 13 & 15 of the FIA Sporting Code International protests have to be addressed to the Chairman of the Stewards and delivered to the Clerk of the Course and or their assistant. In absence of the Clerk of the Course, the



protest should be delivered to the Chairman of the Stewards.

# Other:

Qualifying minima: minimum 1 lap Starting Grid Race 1: Best of Qualifying time with first 10 positions in reversed order Starting Grid Race 2: Best of Qualifying time Race classification: 75% of class winner, chequered flag not needed



#### Mazda MX-5 Cup

#### Officials

Race Director:	Jaap MOLMANS	Lic. KNAF 28241
Deputy Race director:	Max BRAAMS	Lic. KNAF 33646
Assistant to the Race Director:	Annemieke VELDKAMP	Lic. KNAF 36350
Series Chief Technical Delegate:	Wil BUIS	Lic. KNAF 15086
Series Technical Delegate:	Sven DE GRAAFF	Lic. KNAF 34035

#### Stewards:

Chairman: Members:

Trainee: Stewards Office:

# Gerard DU PRELic. KNAF 2832Yvette VAN ECKLic. KNAF 4070Joost DEMEESTERELic. RACB 0118Amber PAUWELSLic. RACB 3737Race Control Center – Internal Telephone Line 856

# Administrative Checks:

Minimum Licence Level:

National C Circuit

Copies of the driver's and entrant's licences have to be sent electronically to the Organiser latest Thursday July 6<sup>th</sup> 2023 at 18h00.

At the administrative checks the entrant and/or driver must show their license, and – if applicable – an entrant's license. Drivers from outside Belgium or comparable countries by decision of the FIA need a special authorization of their own ASN (FIA ISC Art. 2.6 and 3.9). For minor competitors, a "Parental Consent Authorization" confirmed by the country Authority should be presented at Administrative checks.

# Scrutineering:

Pre-Scrutineering:	
Timing:	Friday July 7 <sup>th</sup> 2023 from 14h00 to 15h30
Place:	see Art. 8

#### **Briefing:**

Timing:	Saturday July 8 <sup>th</sup> 2023 at 09h30
Place:	see Art. 8

#### Maximum number of cars allowed on track:

Practices:	57
Races:	47

# Track Time:

- Free Practice 1: Saturday July 8<sup>th</sup> from 10h50 to 11h20
   Free Practice 2: Saturday July 8<sup>th</sup> from 13h05 to 13h40
- Qualifying Session: Saturday July  $8^{th}$  from 15h45 to 16h05
- Race 1: Sunday July 9<sup>th</sup> from 10h50 to 11h20
- Race 2: Sunday July 9<sup>th</sup> from 16h50 to 17h20

# Protest & Appeal Fee :

Protest Fee:  $\in$  500,-National Appeal Fee:  $\in$  1.750,-International Appeal Fee (FIA) :  $\in$  6.000,-

According Art. 13 & 15 of the FIA Sporting Code International protests have to be addressed to the Chairman of the Stewards and delivered to the Clerk of the Course and or their assistant. In absence of the Clerk of the Course, the protest should be delivered to the Chairman of the Stewards.



# Other:

Qualifying minima: minimum 1 lap Starting Grid Race 1: based on the qualifying order, with the first 10 positions reversed Starting Grid Race 2: based on the qualifying order Race classification: 75% of class winner, chequered flag not needed



POWERED BY *WHANKOOK* BMW M2 CS Racing Cup Benelux

#### Officials

Race Director:	Max BRAAMS	Lic. KNAF 33646
Deputy Race Director:	Jaap MOLMANS	Lic. KNAF 28241
Assistant to the Race Director:	Annemieke VELDKAMP	Lic. KNAF 36350
Series Chief Technical Delegate:	Wil BUIS	Lic. KNAF 15086
Series Technical Delegate:	Piet DU BURCK	Lic. KNAF 32530
Series Technical Delegate:	Harm VAN DER LAAN	Lic. KNAF 11126
Judge of Fact for Mandatory Pit Stop:	Ivo VAN GINNEKEN	Lic. KNAF 28106

#### Stewards:

Chairman:	Gerard DU PRE	Lic. KNAF 2832
Members:	Yvette VAN ECK	Lic. KNAF 4070
	Joost DEMEESTERE	Lic. RACB 0118
Trainee:	Amber PAUWELS	Lic. RACB 3737
Stewards Office:	Race Control Center – Intern	al Telephone Line 856

#### Administrative Checks:

Minimum Licence Level:

National C Circuit

Copies of the driver's and entrant's licences have to be sent electronically to the Organiser latest Thursday July 6<sup>th</sup> 2023 at 18h00.

At the administrative checks the entrant and/or driver must show their license, and – if applicable – an entrant's license. Drivers from outside Belgium or comparable countries by decision of the FIA need a special authorization of their own ASN (FIA ISC Art. 2.6 and 3.9). For minor competitors, a "Parental Consent Authorization" confirmed by the country Authority should be presented at Administrative checks.

#### Scrutineering:

Pre-Scrutineering:	
Timing:	Thursday July 6 <sup>th</sup> 2023 from 16h00 to 19h30 + Friday July 7 <sup>th</sup> 08h00 – 14h00
Place:	see Art. 8

#### **Briefing:**

Timing:Friday July 7th 2023 at 12h15Place:see Art. 8

57 47

#### Maximum number of cars allowed on track:

Practices:		
Races:		

# Track Time:

- Qualifying Session: Saturday July 8<sup>th</sup> from 10h15 to 10h45
- Race 1: Saturday July 8<sup>th</sup> from 14h35 to 15h35
- Race 2: Sunday July 9<sup>th</sup> from 12h00 to 13h00

# Protest & Appeal Fee :

Protest Fee: € 500,-National Appeal Fee: € 1.750,-International Appeal Fee (FIA) : € 6.000,-

According Art. 13 & 15 of the FIA Sporting Code International protests have to be addressed to the Chairman of the Stewards and delivered to the Clerk of the Course and or their assistant. In absence of the Clerk of the Course, the protest should be delivered to the Chairman of the Stewards.



# Other:

Qualifying minima: minimum 2 laps Starting Grid Race 1 : based on the best time in qualifying Starting Grid Race 2 : based on the 2<sup>nd</sup> best time in qualifying Race classification : minimum 75% of the (class) winner laps, chequered flag not needed



ZOLDER SUPERCAR MADNESS						
SUP		2	RO		FIESTA SPRINT CUP	
Prov	ision	al T	īm	ine	ZOLDER SUPERCAR MADNESS 2023	
File				_	Timing ZOLDER SUPERCAR MADNESS 2023-V9	
Date		: 16				
Friday	7th Iub	( 202	2	00.0	5 till 17:55 hour	
riiuay	/ ur Jur	202	<b>b</b>	09.0	ALL SERIES - ABSOLUTE ENGINE SILENCE ENDS AT 09:00	
09:05	11:55	170	5	MIN	Paying Private Test SC & BMW M2 Cup* Price is € 300,00 ex VAT	170 minutes
	13:00	60			Break ( motor silence)	60 minutes
13:05	13:45	40		MIN	Free practice 1 BMW M2 Cup Benelux	40 minutes
	14:30	40	5	MIN	Free practice 1 Supercar Challenge	40 minutes
14:35	15:15	40	5	MIN	Free practice 2 BMW M2 Cup Benelux	40 minutes
15:20	16:00	40	5	MIN	Free practice 2 Supercar Challenge	40 minutes
16:05	17:55	110	5	MIN	Paying Practice Mazda & Ford Fiesta Cup * Price is € 200,00 ex VAT	110 minutes
18:00					ALL SERIES - ABSOLUTE ENGINE SILENCE STARTS AT 18:00	
					tickets to join the paying practice via renata@supercarchallenge.nl	
Saturda	av 8th J	lulv 2	023	9	:05 till 17:55 hour	
			_		ALL SERIES - ABSOLUTE ENGINE SILENCE ENDS AT 09:00	
09:05	09:35	30	5	MIN	Qualifying Supercar Challenge (Sport divisies)	30 minutes
	10:10			MIN	Qualifying Supercar Challenge (GT & Prototypes)	30 minutes
10:15	10:45	30			Qualifying BMW M2 Cup Benelux	30 minutes
	11:20	30	5	MIN	Free Practice 1 Mazda MX-5 Cup	30 minutes
11:25	11:55	30	5	MIN	Free Practice 1 Ford Fiesta Sprint Cup Benelux	30 minutes
12:00	13:00	60	5	MIN	Break ( motor silence)	60 minutes
13:05	13:40	35	5	MIN	Free Practice 2 Mazda MX-5 Cup	35 minutes
13:45	14:20	35	15	MIN	Free Practice 2 Ford Fiesta Sprint Cup Benelux	35 minutes
14:35	15:35	60	10	MIN	Race 1 Supercar Challenge	60 minutes
15:45	16:05	20	15	MIN	Qualifying Mazda MX-5 Cup	20 minutes
16:20	17:20	60	10	MIN	Race 1 BMW M2 Cup Benelux	60 minutes
17:30	17:50	20	0	MIN	Qualifying Ford Fiesta Sprint Cup Benelux	20 minutes
					ALL SERIES - ABSOLUTE ENGINE SILENCE STARTS AT 18:00	
Sunday	/ 9th Ju	ily 20	23	10:	05 till 17:55 hour	
					ALL SERIES - ABSOLUTE ENGINE SILENCE ENDS AT 10:00	
	10:35	30		MIN	Race 1 Ford Fiesta Sprint Cup Benelux	30 minutes
	11:20	30			Race 1 Mazda MX-5 Cup	30 minutes
	11:50	20		-	SCM Sessie 1 Page 2 PMW M2 Cup Papelux	20 minutes
	13:00	60 50		<u> </u>	Race 2 BMW M2 Cup Benelux	60 minutes
	14:05	50	5	-	SCM Dragraces	50 minutes
14:10	14:40 15:05	30	5	<u> </u>	Race 2 Ford Fiesta Sprint Cup Benelux	30 minutes
		20		<u> </u>	Gridwalk & Display SCM	20 minutes
	16:15	65		<u> </u>	Race 2 Supercar Challenge	60 minutes + 1 lap
16:20	16:40 17:20	20 30	10	MIN MIN	SCM Sessie 2 Race 2 Mazda MX5 Cup	20 minutes 30 minutes
17:25		20	0	MIN	SCM Sessie 3	20 minutes
17.23	17.43	20	0	IVIIIN	ALL SERIES - ABSOLUTE ENGINE SILENCE STARTS AT 18:00	20 minutes
SMEE CA		<u>Len</u> 245 <b>D</b> . 9	6	= e		n         -31(0)856450200           +31(0)856430200         +31(0)856430200
<b>~</b>	oop	ber	or	<b>n</b> .		infogsupercarchallenge.nl